maandag 19 maart 2018

Uit het nieuws

Of ze nu bij het voetbal zitten als zogenaamde supporters, demonstreren of een criminele actie uitvoeren, zodra iemand een masker op heeft of het gezicht afdekt, hebben we te maken met ordinair tuig. Ik begrijp niet dat dit soort lieden geen stadionverbod krijgen en dat het afdekken van het gezicht tijdens demonstraties leidt tot arrestaties. Wat dat betreft is het dragen van een boerka nog het minst erg.
Ik geef het maar toe, ik geniet vaak van de reacties van meneer Poetin. Zijn houding in de geest van 'laat ze maar kletsen' gecombineerd met 'zoek het dan maar lekker zelf uit' als zijn hulp wordt geweigerd, vind ik typerend voor de oost Europese mentaliteit. Aan die kant van Europa wonen immers geen watjes. Poetin gaat een nieuwe termijn in van president en ik ben blij met hem. Rusland heeft onder hem geen enkele oorlog opgestart en dankzij de diverse onnozele boycots hebben bevriende landen een flinke economische boost ondergaan. Want de handel met Rusland gaat gewoon door, hoor. De producten bereiken nu via andere landen (waaronder voormalige Sovjet deelstaten, Turkije en China) Rusland. Aan de andere kant heeft de EU Rusland nodig. Zoals voor de ruimtevaart en het aardgas. En het WK. Het is maar net hoe het de EU c.s. uitkomt. Dit keer staan nog meer Russen achter Poetin en dat is niet zomaar.
In Duitsland is enige ophef ontstaan, omdat de nieuwe minister van BZ, Horst Seehofer, gezegd heeft dat de islam niet bij Duitsland hoort. Meneer heeft gelijk en is niet de enige. Ruim 70% van de Duitsers deelt die mening, maar dat wordt uiteraard van overheidswege gemaskeerd en stil gehouden. Mevrouw Merkel beweerde immers het tegenovergestelde. Na nazi Duitsland zou wat haar betreft islamitisch Duitsland (en daarmee een islamitisch Europa) komen. Mevrouw Merkel is nu in shock. Ze heeft enkel gezegd, dat ze 'nicht froh' is met de uitspraak. Zij vertegenwoordigt dus slechts een minderheid.
Zelf blijf ik erbij, dat het islamitisch geloof niet te integreren valt met het christelijke. De achterliggende culturen en mentaliteit verschillen te veel van elkaar. Waar oorlog is, is de islam in veel te veel situaties een deelnemende partij. Als meest recente de situatie op Sri Lanka, tussen boeddhisten en islam-aanhangers.