zondag 30 juli 2017

Vertrouwen

Vertrouwen is de basis van veel relaties. Een aantal keren kreeg ik de vraag of ik de jongelui vertrouwde, toen men hoorde dat ze met onze camper op vakantie waren. Zonder vertrouwen hadden we de wagen niet uitgeleend. Zo simpel is dat. Mike is al vaker met de bus weggeweest, zij het hier in de omgeving. Hij was zo slim om voor het vertrek zijn collega-chauffeurs eerst met de wagen een stukje te laten rijden en wat bijzondere manoeuvres te laten uitvoeren. Kijk, zo'n aanpak schept ook vertrouwen. Zo heb ik hem ook kennis laten maken met de bus. Op een industrieterrein.
Mike is geen wildebras en denkt over het algemeen wel na. Het motto "zeg mij wie uw vrienden zijn, en ik zeg u wie u bent" kan je ook omdraaien. Soort zoekt soort, zegt men ook weleens.
Voor zaken doen is de basis ook vertrouwen. Het mag dan een zakelijke relatie zijn, maar uiteindelijk gaat het om mensen. Zelfs als ik via het www wat wil aanschaffen. Ook in de omgang met Fenna is sprake van vertrouwen. Dat beest voelt heel snel aan of dat gevoel er is. Ga maar eens met angst in je lijf met een hond op stap. Ik zie er genoeg zo lopen. Zonder vertrouwen.
Natuurlijk kan het vertrouwen beschaamd worden. Maar dat heeft dan consequenties voor een volgende gelegenheid.