woensdag 26 juli 2017

Een ander laptop

afgeschreven
Zo, ik heb vandaag maar eens de bezem gehaald door onze computeruitrusting. We hebben een HP desktop met printer, speakers en een paar externe schijven. Ja, lekker ouderwets, maar heel erg functioneel.
Daarnaast hebben we een laptop, die ik meeneem als we op stap gaan met de camper. Dat oude Siemens / Fujitsu ding heb ik ooit een keer zelf een upgrade gegeven met meer geheugen en XP vervangen door de installatie van Windows 7.
Niet alleen de leeftijd van de apparatuur, maar ook het feit dat we veel dubbel hebben of zelfs drie- of viervoudig hebben geleid tot een drastische ingreep. De vakantie-laptop moet ik een dag voor vertrek 'even' laten bijwerken. Hij ligt voor de rest van de tijd ergens in de slaapkamer stof te happen. Zonde. We hebben ook nog een oud tablet en natuurlijk zo'n smartphone.
Op de smartphone na doen we alles weg. Daarvoor in de plaats komt een krachtige laptop, zowel voor dagelijks gebruik als vervanger van de desktop als voor vakanties. Het zal veel aan ruimte en gebruiksgemak gaan schelen. Vandaag hebben we het laptop gekocht. Hij wordt morgen afgeleverd. Dan ga ik de relevante informatie en programmatuur migreren van oud naar nieuw.