maandag 17 juli 2017

Keurig op tijd

Ik lig en staar in een fel wit licht. Dan zegt een vrouwenstem : "Doet u maar de kin op de borst en uw mond open".
Vanmiddag moest ik weer bij de mondhygiëniste zijn, vanwege mijn driemaandelijkse tandsteenbeurt. Dit keer ben ik op de bromfiets gegaan, want de camper is ergens in het oosten van Frankrijk. Mijn Turkse mondhygiënist zit in Lelystad. Ik had voor de rit van zo'n 17 km een uur uitgetrokken. Niet dat de Hanway zo sloom is, maar ik heb de neiging om onderweg soms foto's te gaan staan maken. Vandaar. Ik had ook gezien, dat ik moest tanken. Er ging 3,5 liter benzine in. Zoveel heb ik verbruikt om 257 km te rijden. En dat voor slechts 5,25 euro. Ruim 1:70!! Een lekker zuinige 4 takt blokje dus. Al ligt het ook aan mijn rijstijl.
Van Dronten naar Lelystad rijden is een straf. Vanwege de lijnrechte, saaie wegen en het vlakke landschap. Maar zittend op de tweewieler met de wind in mijn toet, maakt veel goed. Onderweg heb ik weer foto's gemaakt. Langs het water. Het enige leuke deel op die route duurt nog geen 500 meter. Toen ik in Lelystad aankwam werd ik wat de fietsborden betreft weer aan mijn lot overgelaten. Gelukkig ken ik de stad aardig en weet ik mijn weg wel te vinden. Maar voor vreemden is het dan een doolhof. Ik reed via de Griend naar de Geldersedreef. Vandaar ben ik richting de Botter gereden. Tussen en naast het overige verkeer. Ze mogen daar maximaal 50 km / uur, dus het verschil in snelheid is minimaal. Tenzij er hard gereden wordt. En dat deed dus iedereen daar. Ik zag dat de verbindingsweg tussen de wijken Tjalk en Botter geheel opnieuw ingericht en geasfalteerd is. De weg ziet er mooi uit.
De mondhygiëniste vond dat ik keurig op tijd was. Dat klopte, ik was er stipt 4 uur. Maar ze doelde op mijn gebit. Het tandsteen viel erg mee. Mijn mond viel niet open van verbazing, want hij stond al open. Het liefst zou ik tijdens de behandeling een gesprekje met haar willen aanknopen. Maar dat gaat dus niet. Dus lig ik ontspannend op het einde te wachten. Na de tandvleescontrole, de gebitsreiniging en het polijsten, sta ik met een nieuwe afspraak weer buiten. Hoera! Ik mag weer op de Hanway.