woensdag 26 juli 2017

De eerste servicebeurt

hè, hè, eindelijk 500 km
Oké, het heeft wat lang geduurd om de eerste 500 km op de teller van de Hanway te krijgen. Daar staan wel wat kilometers op de fiets tegenover. Ik mag wel zeggen : wegens gezondheidsredenen duurde het opbouwen van die 500 nogal lang. Een half jaar dus. Vanmorgen, onderweg naar Lelystad, draaide de teller op 500. Tijd voor de eerste servicebeurt.
Ik heb slechts drie opmerkingen voor de monteur : a. ik wil Castrol olie in het blokje; b. de versnelling gaat lastig in de neutraalstand en c. niet aan de afstelling van de carburateur komen! Vooral van dat laatste hebben ze niet zoveel verstand.  Vandaag zijn we dus naar Lelystad gereden. De snor van Sonja liep als een zonnetje. De koude start ging fenomenaal! Onder het rijden geen blauwe rook en ook geen benzinegeur uit de uitlaat. En bij warme motor blijft het blokje mooi stationair draaien. Hoera! We zijn benieuwd naar het verbruik. Het blokje zoop als een Juncker of, als je die EU-persoon niet kent, als Bonnie St Claire.
saaie wegen in Flevoland
Het blokje maakt nu ook een gezonder geluid. Niet meer alsof het bijna verzoop / stikte. Ook de snor van Sonja is toe aan een eerste beurt. Met slechts één heel duidelijke instructie : blijf met je handen af van de afstelling van de carburateur!
De situatie herinnert mij aan de tijd dat ik in lease auto's reed met een LPG installatie. Van het afstellen van de gasinstallatie hadden toen ook veel garages geen kaas gegeten. Dus maakte ik een briefje dat ik voor de beurt op de verdamper plakte. Dat heeft toen wel geholpen.