woensdag 26 juli 2017

Fenna is boos

Vanmorgen kwam het er van. Fenna heeft dat loslopende k*tkeffertje even de les gelezen. Op z'n honds natuurlijk. Dat kleine beest wordt 's morgen de deur uitgezet door de aso eigenaren, die te beroerd zijn om het op een fatsoenlijke manier uit te laten. Hij moet zichzelf dus uitlaten. Zodra iemand passeert gaat het er grommend en keffend op af. Ook naar aangelijnde honden, zoals Fenna, valt eht k*tkeffertje uit. Voorheen corrigeerde ik Fenna, zodat ze het hondje niet zou aanvallen. Of beter : zichzelf zou verdedigen. Maar vanmorgen had ik daar totaal geen zin in. Toen dat mormel weer aankwam stormen, liet ik de riem vieren. Fenna werd zichtbaar boos, greep het mormel bij z'n nekvel en kwakte het op de grond. Je begrijpt, het beestje gilde als een mager varken. Toch bleef het zich verzetten. Maar de Friezin zette ook door.
Vanuit mijn ooghoeken had ik iemand voor het raam zien verschijnen. Die zal wel gezien hebben, dat ik de aangelijnde Fenna dit keer haar gang liet gaan en dat het hondje op de grond lag te spartelen. Opeens ging de voordeur open en kwam iemand naar buiten. Ik wandelde met Fenna verder terwijl ik op de achtergrond een vrouwenstem dat hondje hoorde roepen.
Ik maak me geen zorgen over eventuele gevolgen, want er wordt in de buurt erg veel geklaagd over dat nare hondje en het gedrag van zijn dito baasjes.