zondag 9 juli 2017

Familierelaties


Ik mag wel zeggen, dat ik gezegend ben met een leuke familie. Van beide kanten van mijn ouders. Ik weet alleen van de kant van mijn biologische opa (Jansen) van vaderskant weinig tot niets. Ik weet niet of dat jammer is. Ik ben immers opgegroeid met opa (David Oudshoorn) uit de Koningstraat. Dat is nog steeds mijn opa. De enige opa in mijn leven.
Omdat mijn ouders een tijdje bij mijn opa en oma in huis hebben gewoond, samen met mijn vaders broers en diens gezinnen, heb ik een band met hen gekregen. In die periode is de basis gelegd voor een blijvende onderlinge relatie, die ik erg op prijs stel.
Mijn moeder was ook erg druk met familierelaties. Ze heeft niet alleen honderden brieven geschreven, maar ook veel bezoekjes afgelegd. In het laatste jaar van de kleuterschool ging ik geregeld met haar mee. Misschien heeft mijn warme belangstelling voor mijn familie daarmee te maken. Overigens maak ik ook vrij gemakkelijk contact met vreemden.
Tijdens het bespreken van de resultaten van bepaalde testen, werd mij een paar gezegd dat ik een mensenvriend zou zijn. Ik weet dat het zo is, al heb ik ook zo mijn voorkeuren. Ik denk dat vanwege dat stukje persoonlijkheid, het pesten vanwege mijn kleurtje nogal hard aangekomen is. Ze trapten destijds al op mijn zieltje.
Uit belangstelling ben ik wat dieper gaan graven in de geschiedenis van bepaalde familieleden. Niet met de bedoeling om een stamboom op te zetten. Maar gewoon uit belangstelling. Ik heb niet alleen een leuke, maar ook een interessante familie.