zondag 16 juli 2017

Bagage op de trekhaak

Ook voor deze trekhaak heb ik een voorziening gemaakt om eventueel extra bagage mee te nemen. Of ruimte in de auto besparen. Zoals de vorige keer heb ik weer de box gebruikt waar normaliter de stoelkussens in de zomermaanden in bewaard worden.
In het verleden, toen we nog met de Matrix reden, had ik een oude fietsendrager omgebouwd. Zodoende kon ik de box erop plaatsen om (lichte) bagage mee te nemen. Nadeel was wel, dat we twee fietsendragers in de garage hadden : een voor de fietsen en een voor de box.
Dit keer hoefde ik geen extra drager aan te schaffen. Ik maak gebruik van de huidige, want die is op twee steunpunten na geheel vlak. Ik hoefde dit keer enkel een paar balkjes onder de box te schroeven. Die zorgen ervoor dat de bodem niet gehinderd wordt door de opstaande steunen van de middenbeugel. De middenbeugel kan ik wel verwijderen. Die beide steunen zijn gelast en steken zo'n 4cm uit. Het hoogte verschil wordt nu door de balkjes van 4 cm dik opgeheven.
In die box komen straks de tenten, slaapzakken en kleding van de vakantiegangers te liggen. Dat spul weegt niet zo zwaar. Al moet ik zeggen, dat deze trekhaak ruim 200 kg mag dragen! Dat is bijna drie keer zoveel als die van de Matrix.
Als de box op de drager geplaatst is, kan ie met twee spanbanden eenvoudig worden vastgezet. Naar links of rechts verschuiven kan niet, want ik heb slim gebruik gemaakt van de beide opstaande steunen van de middenbeugel. Die zorgen ervoor dat de box niet naar links of rechts verschuiven kan. Ik heb op de box wel een paar knalrode reflectoren geschroefd. Hij is weliswaar niet breder dan de drager, maar je weet maar nooit.
Vandaag is de groep studenten vertrokken naar Frankrijk. De box komt goed van pas. Wat een bagage! En toch zijn ze allemaal van mannelijk geslacht. Haha!