woensdag 5 juli 2017

Retour Kampen

Vanmorgen hebben we de loods maar weer eens opgeruimd. Hoewel, het is daar al opgeruimd, maar er lag daar wat oud ijzer klaar om afgevoerd te worden. Ik was al een paar keer langs geweest om het afval gereed te maken voor transport. Dus was het daarom een kwestie van inladen en wegwezen. Met tussendoor nog een kop koffie.
De bekende weg tussen Dronten en Kampen is ter hoogte van de aansluiting met de weg naar o.a. Biddinghuizen afgesloten. De rotonde aan de N307 wordt aangepast, vanwege de aanleg van de Passage. Dat is de doorgaande weg tussen de A6 / Lelystad en de N50 / A28 via Kampen naar Zwolle. De afsluiting gaat drie weken duren.
De omleiding is geen verkeerde. Hij loopt via de weg langs het Ketelmeer en komt uiteindelijk uit bij de Roggebotsluis. Nogmaals een leukere rit dan die via de gewone doorgaande weg. De omleidingsweg is breed genoeg. Voor gewoon verkeer.  Als vrachtverkeer elkaar passeert, raken de buitenspiegels elkaar net niet.
Wie vanuit Kampen of Lelystad richting Biddinghuizen wil, wordt een kort stukje net door Dronten heen omgeleid. Wat trouwens ook een acceptabele alternatieve route is. Ondanks de omleiding hadden we geen moment van vertraging. Zowel op de heen- als op de terugweg verliep de reis  voorspoedig.
In Kampen zelf, bij de oud-ijzer-boer was het vrij rustig. We waren vrij snel klaar en reden vervolgens rond het middaguur met een hamburgertje tussen de kiezen weer richting Dronten. Het begon buiten al behoorlijk warm te worden.