maandag 3 juli 2017

Velgen zonder wieldoppen

Toen ik vanmorgen naar de bus liep om naar de loods te gaan, zag ik een buurtgenoot tobben met een oude binnendeur. Hij probeerde die deur in zijn personenauto te proppen. Ik vroeg hem of die deur soms naar de vuilstort moest. Dat was dus zo. Hij had zelfs twee deuren die hij wilde wegbrengen.  Omdat ik toch die kant op wilde, bood ik aan de beide deuren voor hem weg te brengen. Buurman knipperde wel even met de ogen toen we de deuren zo de bus inschoven. Hij gaf me zijn Milieupas mee. Daarna ben ik via de vuilstort naar de loods gereden.
Ik wilde nog wat koperafval ontdoen van hun isolatiemantel, zodat er sprake is van 'schoon koper'. Dat was vrij snel gebeurd. Vooral omdat Ben mij een speciaal stuk gereedschap had gegeven. Het heeft veel weg van een stanleymes met kromme punt. De isolatie was daarmee zonder vloek maar wel met een zucht snel verwijderd.
.Ahum,..wat meer lucht kan geen kwaad...
Daarna ben ik met de bus aan de slag gegaan.  Vanwege het verlies van één wieldop, heb ik de overige drie verwijderd. Daarna heb ik de velgen afgespoten in de wasstraat met speciale velgenreiniger, schoongemaakt, geschuurd en afgenomen. Vervolgens heb ik een zwarte (sorry Sylvana), roestwerende grondlak met een rare kwast (sorry Rutte) aan gebracht.
De wielnaven zijn afgedekt met een kleine kunststof kap. Die heb ik in een blauw-grijze kunststof primer gezet, zodat ik ze straks kan aflakken met rood of zilvergrijs. Met enkel de primer erop zien de wielen er nu al niet verkeerd uit. Ik vind ze stoerder staan, dan die moderne wieldoppen. Een kwestie van smaak.
Met Photoshop kan ik kijken welke kleur (rood of zilver) ik het beste vind staan.