vrijdag 21 juli 2017

Gewoon thuis

Nee, we gaan niet met vakantie. Zo, dat weten de inbrekers dan ook weer. We zijn al in juni geweest. In de nazomer gaan we weer. En tot die tijd een dag of wat of een lang weekend op stap met de camper. We zijn weer terug waar we ooit mee begonnen zijn : vakantie in het laagseizoen. De 'tegenstanders' beweren, dat het personeel in het voorseizoen nog niet z'n draai heeft gevonden en in het naseizoen bekaf en chagrijnig is. Kortom, in het laagseizoen ben je slecht af. Gelukkig zijn onze ervaringen positief.
Er zijn leeftijdgenoten, die zich liever niet tussen al die grijs behaarde hoofden willen zien. Hun argument : "Ik voel me daar nog te jong voor." Tja, ik voel me ook nog jong. Maar jij hebt net als ik een grijze kop. Dus.... Ik heb gehoord dat een grijze kop tussen veel niet-grijze  een verlopen tiener genoemd wordt. Of een oudje op de vlucht voor de realiteit. Haha! Het is maar net hoe je zoiets bekijkt. Ik richt me liever op mezelf.
Het hoogseizoen geeft me ook de gelegenheid de camper weer na te zien. Er moet een kabel vervangen worden en ik overweeg de distributieriem ook te vernieuwen. Als dat gebeurd is, dan is na de aanschaf aan alle punten op het gebied van technisch onderhoud voldaan. De riem zou pas in september 2018 vervangen hoeven te worden (na 5 jaar). De onduidelijke service-geschiedenis en het dito gebruik voor de aanschaf spelen hierin een belangrijke rol. Ik benader dat soort onderhoudspunten niet enkel op basis van tijd (veroudering), maar ook op gebruik. Vandaar.
Uiteraard stappen we ook op onze tweewielers. Zowel zonder als met hulpmotor. En zowel zonder als met hondenkar. Want 'die Fenna ist auch dabei'.
En tot slot : er staat nog steeds een reisje naar de West op de lijst. Gelukkig hebben wij het hele jaar door vakantie.