donderdag 27 juli 2017

Uit angst

vliegende Stabij
Er zijn honden die dag in dag uit in een bench vertoeven. Volgens de eigenaren is dat beter voor het dier. Anders breekt het de boel af als het alleen thuis is. Of 's nachts. Maar zo'n bench is niet voor de hond, maar volgens mij voor zijn baas. Want de bench geeft de baas wat innerlijke rust vanwege zijn gebrek aan vertrouwen.
Om die reden willen veel honden niet zwemmen;  de baas is bang. De hond wordt onrustig van het geaarzel van zijn baas en concludeert dat de situatie onbetrouwbaar is. Ik zeg dus willen, want elke hond kan zwemmen. Als ie wil. Mijn moeder zei : "Jij hebt niets te willen!" Die uitspraak heb ik goed onthouden. Niet alleen honden ook kinderen verzetten zich soms. Maar jammer genoeg voor hen heb ik dus iets van mijn moeder geleerd : ze hebben niets te willen. Althans, op die leeftijd niet.
Helaas luisteren veel baasjes naar de wil van hun hond. Zo vertelde iemand, wiens hond ook niet wil zwemmen, mij dat hij zelf te water gaat maar zijn hond niet. Slimme hond dus. Meneer heeft de hond aan de riem en gaat het water in. Zodra de riem strak komt te staan, blijft meneer stilstaan. Net als zijn hond. Met dit verschil : de hond wil dat, maar zijn baasje niet. Het baasje omdat hij het zielig vindt voor zijn hond. Dus wint de hond. Hij heeft zijn baas het water ingestuurd. Haha! Ja, ook onder de hondenbezitters bevinden zich veel NIVEA mensen. Ze gaan voor zo'n beest denken.
met hulp
Al onze honden hebben geleerd te zwemmen. De een wat gemakkelijker dan de ander. Fenna was een echte schijter. Nu vindt ze zwemmen heel leuk. Ze duikt zelfs van een hoge oever, waar we haar dan weer uit het water moeten hijsen. Telkens weer. Totdat ik het eng ga vinden. Maar dat gebeurt niet.