dinsdag 25 juli 2017

Vergrendeling motorkap -2-


Afgelopen week heb ik via het zeer handige www bij Car-Secure een mechanisme gekocht, waarmee ik de motorkap met een druk op de knop kan ontgrendelen. Het apparaatje werkt op basis van een krachtige elektromagneet. Die wordt geactiveerd als de 12 volt spanning met een drukknop aangesloten wordt. De stalen cilinder wordt met kracht naar achteren getrokken. Aan de cilinder zit een kabeltje bevestigd. Dat wordt aan de vergrendeling van de motorkap vastgemaakt. Het 'motortje' zelf wordt op het chassis gemonteerd, al dan niet met behulp van bijgeleverde beugeltjes.
Zoals eerder gezegd ben ik van plan ook een nood-ontgrendeling te maken. Voor het geval dat het elektrisch ontgrendelmechanisme het begeeft. Totdat de bus terug is van vakantie, kan ik een en ander alvast voorbereiden. Droogzwemmen dus.
Ik ga een leuk plekje bedenken voor de drukknop en op welke wijze ik de bekabeling zal doen. Dat plekje voor de drukknop moet droog blijven, onzichtbaar zijn en toch ook weer gemakkelijk bereikbaar. Een leuke uitdaging. Tom Poes, verzin een list!