donderdag 6 juli 2017

Uit het nieuws

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff reageerde nogal ontstemd, toen een journalist hem confronteerde met criminele asielzoeker. Zo'n vraag is not done in Den Haag, waar men blijkbaar minachting heeft voor de veiligheid van de eigen burgers.
We hoeven helemaal geen 'vluchtelingen' te helpen, want er komen zoveel illegalen naar ons land dat het EU-quotum ruimschoots gehaald wordt. Nu er steeds meer gesproken wordt over (criminele) illegalen, duiken opeens berichten op over aantal uitzettingen. Ook van criminele asielzoekers. Zegt men.
De PvdA is er weer in geslaagd om partijgenoten op belangrijke posities te manoeuvreren. Tja, ze mogen dan links zijn, die rechter hand is vele malen groter.
Het Vaticaan is bereid een baby op te vangen, die een zeer kleine kans heeft te overleven. De baby schijnt veel pijn te hebben en de artsen hebben toestemming gekregen de kleine voor uitbehandeld te verklaren. De ouders zijn tegen. Die willen het kindje in leven of zo je wilt in zijn lijden vol pijn houden. Liefde? Egoïsme?
Het Vaticaan en kinderen. Daar zou ik helemaal niet aan beginnen, gezien de schokkende cijfers over kindermisbruik bij de RK kerk. Zo'n lijdensweg wordt voor die baby dan nog groter. Ik zeg : Handen af van de baby!
Een onderzoek heeft uitgewezen, dat een strafblad bij een sollicitatie minder zwaar weegt dan de culturele achtergrond. Zo erg is het dus met de integratie, de discriminatie en acceptatie in dit land. Geloof mij maar, dat is het altijd al geweest hoor. Ik had geluk vanwege mijn zeer Nederlandse familienaam. En om iemand recht in de ogen te kijken en vervolgens te zeggen "uw huidskleur bevalt mij niet" is heel erg moeilijk voor achterbakse mensen.
In Turkije heeft men de evolutietheorie van Darwin in de ban gedaan. Nog even en Erdogan is de zoon van. Hopelijk blijft ie dan consequent, dan wordt hij ook gekruisigd.
Word je ook zo moe van dat duurzaam gedoe? Weer een kreet over iets wat in de jaren 50 heel gewoon was. Met een verschil : het moet nu geld opleveren en heeft weinig uit te staan met duurzaamheid. Een nieuw scharrelei dus. Tenminste, zo staat het op het doosje. Want de verpakking, daar gaat het meestal om. Zo zag ik deze week een grote groene vrachtwagen met een zwarte rookpluim uit de uitlaat voorbijkomen. Op de aanhanger stond de tekst dat het bedrijf duurzaam bezig is.
Toen Trump het klimaatverdrag bij het vuil zette, klonk hier veel verontwaardiging. Na het nieuws dat Schiphol met 60% wil groeien, blijft het stil. Selectieve verontwaardiging met betrekking tot ons milieu.