maandag 17 juli 2017

Kabelbreuk

De avond voor het vertrek, brak het kabeltje waarmee de motorkap ontgrendeld wordt. Gelukkig gebeurde dat nadat het slot ontgrendeld was. Dat scheelde weer extra gepriegel. Ik zei tegen Mike, dat het beter nu dan tijdens hun vakantie kan gebeuren.
Ik vond het altijd al een wat iel kabeltje. Geen gevlochten versie, maar een metalen draadje. Telkens als ik de motorkap ontgrendelde, kreeg ik een unheimisch gevoel over dat kabeltje. Alsof het elk moment kon knappen. Het bleek dus een iel ijzer- of staaldraadje te zijn.
Ik hoopte dat binnenkabeltje eenvoudig te kunnen vervangen door een van een fietsrem. Maar dat lukte niet. Ik kreeg het oude niet uit de binnenkabel verwijderd. Als noodoplossing heb ik met een compleet kabeltje van de fietsrem een nieuwe ontgrendeling gemaakt. Een creatieve oplossing, dus. De nieuwe voelt veel meer solide aan, dan de oude. Ik kon de oplossing niet aan de originele knop in de cabine monteren. Maar dat komt later wel weer. Zodra de wagen teruggekeerd is, laat / ga ik de oorspronkelijke kabel vervangen door een origineel. De motorkap van de camper kan weer geopend en gesloten worden. Daar ging het om.
De studenten zijn gisteren op hun eerste bestemming in Frankrijk gearriveerd. Zo te zien hebben ze het er naar de zin. Mike was erg tevreden over de prestaties van de Ducato. Over de Franse wegen was ie minder te spreken. Hij vindt ze ronduit slecht.