dinsdag 4 juli 2017

Zonwering gemaakt

Het erg warme weer heeft ertoe bijgedragen, dat ik besloot voor de camper zonwering te maken. Vorige week heb ik al de benodigde peesrails gekocht, op maat gezaagd, zwart gespoten en op de bus gemonteerd.
Deze week heb ik het doek gemaakt. Hoewel, ik niet alleen. We hadden nog zo'n groot schaduwdoek liggen, dat we bij de caravan gebruikten om de fietsen onder te parkeren. Nadat ik de ramen opgemeten had, heb ik dat doek, met pees, op maat geknipt. Natuurlijk hield ik rekening met een zoom aan alle kanten. Voor de zijramen had ik het doek dusdanig geknipt, dat daar gelijk een pees aanwezig was. Voor de beide ramen in de achterportieren heb ik van een restant peesband twee stukken op maat geknipt.
Vervolgens heb ik de naaimachine van zolder gehaald en de hele mikmak inclusief de maten klaargezet. Zodra Sonja tijd en zin had, is ze de zonwering gaan afmaken. Compleet met lusjes, want het doek wordt aan de onderkant met zuignappen op de carrosserie geplakt. Voor de caravan gebruikten we ook zonwering aan de buitenkant. Het scheelde erg veel. Nu dus ook voor de bus. Ik heb ze na het passen en fotograferen toch maar netjes gestreken.... Ja, dat kan ik dus ook, strijken. Ik had ze eventueel ook zelf kunnen naaien. Dankzij mijn lieve mamma.
Ik heb het dakluik wit gespoten. Ook vanwege de zon. Samen met het dakdoek kan het niet anders zijn dan dat de camper een stuk koeler blijft tijdens warme zonnige dagen. Zo, alle punten op mijn onderhoudslijstje zijn bijna afgestreept. Bijna.