donderdag 27 juli 2017

Dakraam en wieldoppen

Vandaag hebben wij het kleine dakvenster een facelift gegeven. Sonja had bij een bouwmarkt een mooiere oplossing gezien dan de huidige voor het verduisteren en de hor. De laatste was een selfmade zak-model.
Net als in de camper voor het dakluik is het een lijst waarin ingebouwd een verduisteringsgordijn en een hor. De kunststof lijst paste wat maatvoering betrof, keurig op de houten lijst van het dakraam. We hebben hem samen in elkaar gezet en vervolgens op de lijst van het dakvenster afgetekend. Om de boel gelijk goed te krijgen, heb ik vanwege het millimeterwerk de schuifmaat gebruikt en niet de vaak wat grovere rolmaat. Zo kregen we de montagepunten van de klemmetjes, die de lijst op het hout moeten bevestigen, op de millimeter nauwkeurig afgetekend.
Daarna was het een kwestie van schroeven en vervolgens de lijst op de houten lijst vastklemmen. Een leuk klusje met een fraai resultaat! Staat wel wat chique voor ons doen. Haha!
Een ander klusje betrof de drie wieldoppen van de camper. Ik ben er een verloren ergens in Hongarije. Nu ik dat zo schrijf, bedenk ik opeens : ik had ons adres aan de binnenkant moeten noteren. Ha! Niet om dat ding terug te krijgen, maar meer vanwege een mogelijke reactie. Maar goed, ik heb er nog drie. Ik heb ze schoongemaakt. En toch zien ze er niet zo fraai uit. Die plastic schijven zijn nogal slecht gespoten. De lak hecht niet overal goed op de kunststof en is gaan bladderen en bubbelen. En dat alles krijg je erbij voor zo'n 120 euro! Oké, ik vond een site waar de set was afgeprijsd tot ruim 76 euro, exclusief verzending. Een zo'n dop kost normaal 30 euro! Kassa!
Ik ga die drie doppen maar verkopen. Ze lijken mij handig om als reserve in te zetten. Of om mooie te vervangen en voorlopig te bewaren.
Zoals eerder bericht heb ik de velgen gelakt. De kleine doppen ook, maar die staan nog in de primer. Ze moeten nog zilver gespoten worden.