dinsdag 4 juli 2017

Mooi in beeld gebracht

Gedurende de hele reis heeft Sonja onderweg foto's genomen. Soms wel 200 op een dag! Ik heb ze consequent aan het eind van de dag op de laptop veiliggesteld. Ik had een aparte map gemaakt waar voor elke dag een sub-map in gemaakt werd met de foto's van die dag(en).
Er staan nu 14 sub-mappen klaar om bekeken te worden. In een paar mappen zitten foto's van twee dagen. Ik heb ze al een keer vlug bekeken en ik moet zeggen : wat een prachtige foto's! Veel momenten was ik al vergeten. Er kwamen zoveel indrukken op me af. De meeste foto's roepen een 'o ja!' gedachte op. Van de rest kan ik me het niet zo goed meer herinneren waar en wanneer ze genomen zijn. Maar hoe dan ook, ze zijn wel erg mooi. Je moet je ook realiseren, dat ze vanuit een rijdende wagen zijn gemaakt. Voor je het weet heb je obstakels voor de lens, die het beeld kunnen verstoren. Dus goed opletten en tijdig afdrukken. Een vuiltje op de ruit kan leiden tot een vage foto.
Afgezien van het fotograferen moest er ook op de juiste route gelet worden. Onze Tomtom was niet altijd even nauwkeurig of zelfs het spoor volledig bijster. Vooral nadat we Boedapest gepasseerd waren. Gelukkig heb ik nog les gekregen in dat ouderwetse vak Aardrijkskunde, inclusief de topografie. Al heb ik nooit de vraag voorgelegd gekregen : "Langs welke steden kom je als je vanuit Amsterdam naar Boekarest rijdt?" Zo'n falende Tomtom is dan weer een gelukkie. De trip was wat dat betreft, net als de vreemde talen, een ware opfrisser.