zondag 9 juli 2017

In de aso-klem

goedkoper
Vanmorgen, nadat we onze student naar het station gebracht hadden, heb ik even wat diesel getankt. In het weekend zijn de prijzen van een bepaalde pomp een stuk lager. Ik ga daar overigens niet speciaal voor rijden hoor. De tank kan maximaal 80 liter brandstof bevatten. Het overgrote deel ervan is nog in Duitsland getankt, toen we op weg waren naar huis.
Zo, die staat.
Bij tankstations parkeer ik de bus zo veel mogelijk naar rechts, zodat de pompen naast mij ook gebruikt kunnen worden. Toen ik de tank aan het bijvullen was, kwam er een witte Volvo SUV naast ons staan. Meneer zette zijn wagen dusdanig schuin neer, dat ik met de bus erg weinig ruimte overhield om weg te rijden. Hij had zijn auto ook nog eens wat veel naar links geparkeerd. Ik dacht nog : "Daar gaan we weer." Het komt vaker voor dat automobilisten denken dat hun auto twee keer zo breed is. Of dat ze alleen aan zichzelf denken. Wat dat laatste betreft : het zijn opvallend vaak bestuurders van of erg oude rammelbakken of dikke auto's. Kortom de aso's dus. Die zijn ook vaak blind voor de aangebrachte belijning op parkeerplaatsen (foto rechts). Dat ze daarmee anderen hinderen is van geen belang.
Het was centimeterwerk, maar ik kreeg de bus er wel weer uit. Ik zou me op dat moment druk kunnen maken, maar ik zag het meer als een uitdaging voor mijn stuurmanskunst.