woensdag 12 juli 2017

Fenna's uitje

Mooie boompjes
Weer of geen weer, de hond moet uitgelaten worden. Fenna en Tom zijn nu eenmaal volledig afhankelijk van ons en we zijn niet zo gemakkelijk dat we ons aan onze verantwoordelijkheden kunnen onttrekken. Dus ook niet als het slecht weer is.
Dus de regenjas aan en in de laarzen gestapt om Fenna uit te laten. Als het erg heftig regent, zet ik de zuidwester op en trek ik een regenbroek aan. Fenna vindt het lopen in de regen geen probleem. Een moddersloot ook niet. Maar een douche, daar heeft ze een hekel aan. Gek, maar waar.
Ook als het regent, zoals vandaag, krijgt Fenna alle tijd om haar ding te doen. Dat is vooral snuffelen. Helemaal als het regent of geregend heeft. Dan is ze bijna niet vooruit te branden. Maar ja, het is haar uitje dus neem ik alle tijd. Op de meeste plekken waar ze heeft staan snuffelen, wordt de plek gemarkeerd met wat urine. Wat dat betreft is ze nog erger dan onze reu Zorro. Die markeerde maar sporadisch.
Mme Snuffel
Als we weer thuis zijn, wordt Fenna met haar eigen handdoek wat drooggewreven. Ze vindt dat geen probleem, totdat ik bij haar kop kom. Ik denk dat ze daar een slechte ervaring mee heeft opgedaan. Dus doe ik dat wat voorzichtig. Als ik 'klaar'zeg, schudt ze zich nog even uit. Ik trek vervolgens mijn natte kloffie uit. Dan gaan we naar binnen.
En dan is het weer droog. Zo gaat dat.
Voor ons huisje staan een paar mooie boompjes met een bolvormige kop. Ze geven wel veel bladverlies. Dus het is geregeld vegen geblazen. Er zijn mensen die zich beklagen over dergelijke boompjes. Vanwege al die bladeren. Ik zie die bladeren als een kans om weer naar buiten te gaan en te gaan vegen. Vaak raak ik dan in gesprek met voorbijgangers of toeschouwers. Die boompjes hebben dus ook een sociale functie. Al valt klagen daar misschien ook onder. Alleen in de wintermaanden en in het voorjaar is er geen blad. Dan klaagt men over andere dingen. Klagen of dragen? Of zelf er iets aandoen. Het houdt me van de straat. Eh..?