dinsdag 25 juli 2017

Onvoorbereid op vakantie

Oké, iedereen vergeet soms wat. Zelfs ik! Haha! Zonder gekheid : toen wij besloten de fietsen mee te nemen op vakantie hebben we eerst de regelgeving van het betreffende land doorgenomen. Er zijn landen waar een helmplicht is voor fietsers en/of snorfietsers en waar de te volgen rijbanen anders is geregeld. Tegenwoordig met de e-bikes erbij zal elk land ook wel weer afzonderlijk de regelgeving vastgelegd hebben. Leve de EU!
Nu las ik over een stel dat een flinke bekeuring heeft gekregen, omdat het zich niet aan de voorschriften voor snor- en e-fietsen van dat EU-land heeft gehouden. Natuurlijk is het stel woest op de verbalisanten, zoals het tegenwoordig gewoon is om vooral niet zelf verantwoordelijk te willen zijn voor je eigen daden. De beide gemotoriseerde tweewielers zijn trouwens in beslag genomen.
Ik las ook over een jonge vrouw of tiener, die ergens in het Aziatische buitenland een ernstig ongeluk heeft gehad op een scooter. Dom, dom, dom. Ik heb wel meer Europese waaghalzen gezien, die daar een tweewieler huren om zich vervolgens met ware doodsverachting en een westerse verkeersmentaliteit in het Aziatische verkeer(d) te storten. Waar zit het verstand?
Ik ben een paar keer in de Roemeense stad Arad geweest. Meegereden in een taxi en later in auto's. Ik heb het verkeer in die stad van zeer dichtbij ondergaan. Ja, ondergaan, want de ritten waren ware lijdenswegen. De wegen daar zitten vol kraters, wat een constant slingeren van auto's tot gevolg heeft. Roemenen zijn op zich zeer aardige mensen, totdat ze in een auto stappen. Met die ervaringen op zak, heb ik toen besloten nooit en te nimmer met een eigen motorvoertuig in zo'n stad te gaan rijden. Het scheelt veel aan schade aan ons voertuig, imago en vooral lijf.