woensdag 22 januari 2014

Wat een zwerfvuil!


Ook tijdens mijn fietstochten kan ik het soms niet laten. Zoals vanmiddag toen we midden in een doodstil landschap even de benen strekten. We hadden plaatsgenomen op een hoge bult, waar een bank was geplaatst. We bevonden ons in de zogenaamde Hanzestrook, waar de spoorlijn gelegen is.
Op die bult was te zien dat daar een vuurtje gestookt was. Lijkt me heel gezellig, dat wel. Alleen jammer dat er twee oranje netjes waren achtergelaten. Daar had het hout in gezeten, dat op veel plaatsen zo wordt aangeboden. De lege blikjes en chipszak lagen er ook nog. Voor de rest was het daar schoon en mooi. Tja, dan moet ik die paar stukken zwerfvuil toch even opruimen.
Fietsend langs de Hanzeweg vanaf Kampen richting Dronten, zag ik erg veel afval in de berm liggen. Veel verpakkingsmaterialen zijn afkomstig van de McDonald's en de Aldi. Beide zaken zijn net buiten Kampen bij de toerit naar de N50 gevestigd. Veel bruine Mac zakken waarvan de inhoud er vaak los bijligt. I'm not lovin' it!
Aan het afvalspoor is af te lezen hoe lang het duurt om de gekochte etenswaar te nuttigen. Ik zag ook veel materiaal dat van aanhangwagens afkomstig is. Zoals (delen van) dekzeilen, grote stukken plastic, stukken touw enz. Erg jammer.