donderdag 16 januari 2014

De garage opruimen

Ik ben al een tijdje bezig met het opruimen van de garage. Vorig jaar heb ik de heftafel weggedaan en het achtergebleven gat gedicht en betegeld. Nu ben ik bezig met het controleren en selecteren van de spulletjes. En een spullen dat we hebben! Niet te geloven. Ik ben geen voorstander van weggooien. Dus hergebruik ligt voor de hand. Gelukkig zijn er altijd wel mensen in mijn omgeving, die dit spul dankbaar in ontvangst nemen. Vooral omdat ze zelf ook veel klussen.
Vanmorgen ben ik erin geslaagd om een stalen rek met 12 kunststof bakken leeg te ruimen. Een flinke klus, dat wel. Het rek is er een van twee. In het tweede rek staan nu nog maar zes bakken met spulletjes, zoals schroeven, spijkers, pluggen, slijpschijven, bouten, moeren, kleine fiets-, scooter-  en motoronderdelen enz. Tijdens het opruimen stuitte ik op een koffertje, dat ik vaag herkende. Er bleek een splinternieuwe mini boor- en slijpset in te zitten. Die had ik eens gekocht toen het spul in de aanbieding was voor 12 euro of zo. Ik dacht toen : "Nu toeslaan, want je weet maar nooit!" Ik weet het nog steeds niet, want de set is ongebruikt en zal dat voorlopig nog wel blijven.
Ik heb trouwens al mij elektrisch gereedschap in kunststof koffers zitten. Op de zijkanten heb ik de inhoud beschreven, zodat ik niet hoef uit te zoeken wat er in welke koffer zit. Ze staan keurig op rij onder mijn werkbank. in kasten. Mijn werkbank is eigenlijk een oud aanrecht, compleet met onder- en bovenkastjes. Het werkblad is een vier centimeter dikke houten plaat. Dus die kan wel een klap hebben. Vanwege het rek met gereedschap kan ik niet alleen snel wat grijpen, maar ook in een oogopslag zien op alles er hangt. Dat laatste was vaak erg vervelend voor mijn knutselende zonen.....