zondag 5 januari 2014

Administratieve rompslomp

Het is me nog steeds niet gelukt om mijn pensioen geregeld te krijgen. Als ik naar de hoeveelheid formulieren en post kijk, die ik heb ontvangen en verstuurd, krijg ik de kriebels.
Sommige formulieren heb ik al drie keer ingevuld en opgestuurd. Gewoon omdat het verzekeringsbedrijf waar het pensioen opgebouwd is er een zooitje van maakt. Gisteren kreeg ik weer een brief met dezelfde vragen. Vandaag heb ik de boel maar weer ingevuld en opgestuurd. In november en begin december had ik dat ook al gedaan. Zowel naar de tussenpersoon als naar het hoofdkantoor. Ik heb ze zelfs naar het bedrijf gestuurd waar ik mijn pensioen ga aankopen.
Misschien moet ik binnenkort met een grote tas op stap, om mijn opgebouwd pensioenbedrag maar zelf te gaan afhalen en bij het andere bedrijf te gaan overhandigen. Wat een ellende!
Van een ander pensioenfonds kreeg ik het verzoek om aan een enquête mee te doen. Uiteraard via het www. De uitnodiging herinnerde mij aan het zeer slechte contact wat ik tijdens mijn werk met Heerlen had. Van die organisatie heb ik nimmer antwoorden gekregen op mijn vragen, ondanks herhaald bellen en mailen.
Ik dacht : Mooi, dan kan ik dat even ventileren via dat onderzoek.
Nadat ik op de multiplechoicevragen had geantwoord (de meeste zwaar onvoldoende) wilde ik het formulier versturen. Maar het klikken op de button 'Versturen' leidde tot niets. De knop zal wel gekoppeld zijn aan de score. Bij een lage score verdwijnt de enquête blijkbaar in het niets. Net als toen mijn vragen.
Gelukkig schijnt de zon en is sprake van een lenteachtige temperatuur. In de garage hoor ik iets grommen....