donderdag 30 januari 2014

Ruzies

Uit het lokale nieuws verneem ik dat een lesbisch stel zich weggepest voelt uit hun huis. Er is sprake van een ruzie met omwonenden. De onmin is dermate uit de hand gelopen, dat een aantal bewoners voor de rechter moest verschijnen. Ze kregen een voorwaardelijke boete opgelegd en de bewoners werden gemaand vooral de rust te bewaren.
De burgemeester van Amsterdam, Van der Laan, is boos op National Geographic. De tv zender zendt een programma uit dat laat zien hoe gemakkelijk men in Amsterdam het slachtoffer kan worden van zakkenrollers. Van der Laan vindt dat het tv programma een negatief beeld schetst van zijn stad, ondanks het feit dat de 'slachtoffers' hun gerolde eigendommen terugkrijgen.
Op dezelfde nieuwssite lees ik dat het aantal slachtoffers van zakkenrollers in Amsterdam met een kwart is gestegen . Zouden de acteurs van NG dan toch niet die spullen teruggegeven hebben? Of is het misschien beter indien Van der Laan zijn aandacht verlegd naar de echte boeven?
In Biddinghuizen heeft men geprotesteerd tegen de komende geluidsoverlast, die de uitbreiding van de luchthaven van Lelystad met zich mee zou brengen. Precies boven het dorp bevindt zich een kruispunt voor vliegtuigen die landen en stijgen. Dat punt is inmiddels een beetje verlegd, maar daar neemt men in Biddinghuizen geen genoegen mee.
Ik denk dat het allemaal zal meevallen. Als we in Leiderdorp logees kregen, dan maakten die ons erop attent dat een vliegtuig overvloog. Zelf hoorden we die vogels al lang niet meer. En als we zelf gingen logeren bij een zus van Sonja, hoorden we de eerste dag de treinen, die op nog geen 50 meter voorbij denderden. Maar de tweede dag hoorden we die ook niet meer.
Staatssecretaris Weekers is opgestapt. Het werd tijd, want ik over woog al het Bulgaarse staatsburgerschap aan te vragen. Ik zag geen andere mogelijkheid meer om mijn toeslag te krijgen.