zaterdag 4 januari 2014

Bataviastad versus hotdogs

Bataviastad heeft maatregelen genomen om te voorkomen, dat de verkoopwagen van hotdogs aan de noordzijde van de outlet zijn plaats in gebruik neemt. De eigenaar heeft van de gemeente Lelystad weliswaar een verlenging van zijn vergunning gekregen, maar de locatie bevindt zich op het terrein van Bataviastad. De laatste is van mening, dat de eigenaar ook aan Bataviastad toestemming had moeten vragen. Blijkbaar heeft de man gereageerd met : "Dat zal mij worst wezen!"
Om die reden heeft Bataviastad een paar palen in de grond gezet, zodat de verkoopwagen niet meer bij zijn plekje kan komen. Leuk voor de bezoekers van Bataviastad, die een hotdogje niet versmaden.
We hebben het hier over volwassen mensen, die blijkbaar erg kinderachtig kunnen handelen. Zeker van een commercieel centrum als Bataviastad had ik meer verwacht. De man verkoopt toch geen Zeeman-kleding? Wat is het probleem om de hotdogverkoper even onder vier ogen te vertellen welke procedure er voortaan gevolgd moet worden. En dat Bataviastad voor deze keer coulance vertoont. Nee dus, gelijk maar met de botte bijl. Ook de gemeente had natuurlijk de verkoper en Bataviastad bij verlenging van de vergunning kunnen informeren over deze situatie. Toegevoegde waarde heet dat in de dienstverlening.
Het hete hondengevecht zal wel weer met een sisser aflopen, want ook de dogs worden niet zo hot gegeten als ze opgediend worden.