donderdag 13 april 2023

Watjes slaan door

Ook hier slaan de watjes / mietjes door wat het gendergedoe betreft. Ik vraag me af waarin algemene woorden als wetenschapper, minister, monteur enz. tot gendervriendelijk veranderd gaan worden. Zelf heb ik nooit het woord jongens gebruikt als er ook meisjes of vrouwen aanwezig waren. Dat vond ik onbeleefd, want ik sprak slechts een deel van de toehoorders aan. Dus zei ik : "Hallo allemaal!"
Nu wil men veel woorden gaan toevoegen of veranderen, om elke gender te dekken. Dus lijkt mij dat het woord travestiet eerder op een als man verklede vrouw slaat dan andersom. Andersom, een als vrouw verklede man, is dan een travispik? Ik doe maar een gooi, hoor. En komen er nu ook meer varianten in de geboortekaartjes, omdat woke ouders voor eht arme kindje al gaan ebslissen wat voor gender het krijgt?
Voor mij blijven er maar twee genders bestaan : man en vrouw. Wie het daar niet mee eens is, moet maar even zijn of haar broek laten zakken. Dat zou ook een criterium voor een paspoort of id kaart moeten zijn : een naaktfoto. Want een baard en een paar tieten zegt mij niets. Volgens mijn onderzoek zijn alle mensen op aarde, het zijn e miljarden, door vrouwen gebaard. Dat zal nog wel zo blijven. Ik zal ongetwijfeld een keer aangesproken worden vanwege een foutief woordgebruik. Dan zeg ik tegen een verwijfde man, meneer. Terwijl hij vindt dat ie een vrouw is. Het zal wel. Het zit allemaal niet zozeer onder de buik, maar eerder tussen de oren. Iets wat ik tot op heden door alle psychologen heb horen zeggen. Ik vind het verder prima hoe of wat mensen van zichzelf vinden, maar val mij er niet mee lastig. Gaan ze de dierenwereld ook zo behandelen? Moet ik straks een nijlpaard een zwempaard noemen omdat ie niet alleen in de Nijl spartelt? 
Ik lees dat asielzoekers in Purmerend in hongerstaking (ze bedoelen trekstaking) zijn gegaan. Niets bijzonders, want de meesten zijn honger gewend. Hopelijk zijn het doorzetters. Wat een idiote wereld is het geworden.