woensdag 26 april 2023

Onvoorbereid aan het werk

De gemeente heeft aangekondigd strenger te zullen controleren op honden. Ze moeten aangelijnd zijn en men moet de hondenpoep opruimen. Er zijn heel erg veel klachten over eigenaren die de regels overtreden. Zeg maar gewoon schijt hebben aan anderen. Aso's dus.
Gisteren zag ik hoe een loslopend hondje achter bange kinderen aanrende. Het beest blafte en gromde en de kinderen schreeuwden van angst. Ik ken dat beest en de eigenaar. Onlangs had ik een aanvaring met hem, vanwege zijn loslopende hond.
Een bekende van mij heeft een mooie labrador. Geen dikzak, maar een gezonde. Hij werd staande gehouden door een Handhaver. Die sprak hem aan omdat hij de poep van zijn hond niet opruimde. De eigenaar wees vervolgens op een paal met bordje. Daarop staat dat he teen losloopgebied is en dat de hondenpoep niet opgeruimd hoeft te worden. De labrador was trouwens ook aangelijnd. Toen bond de Handhaver in. Wel raar dat zo'n Handhaver niet eerst zijn huiswerk gedaan heeft.
Helaas lopen er hier veel aso's rond met niet aangelijnde honden. Ze hebben hun hond ook niet onder appel. En zeg er maar niets van.