zaterdag 29 april 2023

Een zeer bijzonder volk

Valt het jullie ook op hoe nauwkeurig de reguliere media het aantal burgerslachtoffers in Oekraïne bijhoudt? De vele burgerslachtoffers gedurende de periode van 2014 tot 2022 die in he toosten van dat land vielen door toedoen van Kiev, kregen in het nieuws totaal geen aandacht. Erger : er waren helemaal geen bombardementen en/of beschietingen. De Oekraïense burgers in de rest van dat land behoren blijkbaar tot een zeer bijzonder volk. Ook omdat in vorige en nog steeds woedende oorlogen ook vaak het aantal burgerslachtoffers verzwegen wordt. Met alleen al de oorlog in Irak had het nieuws uren uitzendingen kunnen vullen. Maar ja, dat waren 'maar' Arabieren.
Gelukkig komt het nog wel voor, dat dat soort nieuws wel volledig en consequent gebracht wordt. Door andere stations. Maar voor hoe lang nog? Want de dictatuur en daarmee de censuur groeit. Kijk maar naar de aanvallen op Ongehoord Nederland, rechtse partijen en anders denkenden.
In Amerika gaf de populaire Tucker Carlson veel kritiek op en openheid over de Amerikaanse politiek (negatieve invloed op de wereldvrede, politieke betrokkenheid van de FBI, steun aan het corrupte Oekraïne, heksenjacht op Donald Trump en de corruptie van de familie Biden), de Big Tech, de wapen- en de farmaceutische industrie. Hiermee raakte hij ook de miljardairs en andere investeerders. Dus de populaire Tucker Carlson moest van het Fox-toneel verdwijnen. Gelukkig blijft het vooralsnog bij ontslag, want dat soort problematiek kan men in Amerika ook anders oplossen. In de reactie van Robert F. Kennedy jr op het ontslag moest men het woord vaccine wel even onleesbaar maken. Ook vanwege de censuur.