vrijdag 28 april 2023

Van het oostfront

India overstijgt het aantal inwoners van China. Het land heeft de handelsrelaties met Rusland flink opgeschroefd. India neemt energieproducten af van Rusland en veel goederen. De totale waarde van de goederen wordt geschat op ruim 40 miljard euro op jaarbasis. Een record.
Oekraïne blijft kerncentrales aanvallen, die in handen van de Russen zijn. Levensgevaarlijk. Het gaat er steeds meer op lijken, dat aan de aanspraken van Polen op grondgebied van Oekraïne voldaan gaar worden. Er gaan geruchten over een tweedeling van Oekraïne. Natuurlijk gaat Amerika daarover. 
De Turkse president Erdogan is ziek geworden. Hij heeft maagklachten. Misschien is ie vergiftigd. Amerika wil immers af van Erdogan. Amerika geeft de voorkeur aan een president die als aan mak schaap achter de VS aansjokt. Het kan zijn dat ook Erdogan vermoord wordt. Zoals al zoveel presidenten in opdracht van en/of door de VS omgebracht zijn. De EU zit ook op het vertrek van Erdogan te wachten, net zoals Zelensky.
Via Turkije en Griekenland vloeit er nog steeds gas vanuit Rusland naar de EU. Als die toevoer afgekapt wordt, breekt hier helemaal paniek uit. Het is voor het Westen haast onmogelijk om alle handelsrelaties met Rusland te verbreken.
Bijna al het beloofd wapentuig bevindt zich in Oekraïne. Met gevolg dat Rusland de beschietingen en bombardementen flink opgevoerd heeft. Het aantal slachtoffers groeit verder en de totale vernietiging van Oekraïne nadert. En dat alles met dan aan Amerika en de EU.