dinsdag 18 april 2023

Steeds meer prutsers

Ik beklaag me steeds meer over de vele nitwits en prutsers die tegenwoordig aan het werk zijn. Toen ik een afspraak maakte voor het vervangen van de distributieriem van de Matrix, kreeg ik van de receptioniste deze vraag voorgelegd : of de waterpomp ook vervangen moest worden. Toen ik antwoordde dat niet te weten, deed ze wat chagrijnig. Zo'n beetje in de zin van : "Wat wilt u  nu eigenlijk?" Dat chagrijn hield aan totdat ik vriendelijk zei : "Daar hebben jullie toch zeker verstand van?" Toen werd het even stil en bond ze in. Het al dan niet vervangen van de waterpomp bij een wissel van de distributieriem verschilt namelijk per auto. Bij de Ducato was dat niet nodig. Ik heb maar even via een e-mail extra aangegeven dat de spanrollen ook vervangen moeten worden. Wat dat betreft is het net zoals de ketting van de motorfiets : als ik een nieuwe ketting nodig had, kocht ik een complete set, dus met twee tandwielen erbij.
Het is iemand na bijna vier maanden gelukt een huis te kopen. Zowel de tussenpersoon als de bank waren heel erg slordig bezig met de afhandeling van de hypotheekaanvraag. De koper moest diverse keren dezelfde info sturen, want die was plots zoekgeraakt. Of men beweerde die niet ontvangen te hebben. Omdat het meeste via e-mail gebeurde waren zowel de ontvangst als het lezen van de mails met bijlagen wel alle keren bevestigd. Dus....
Om een lijfrente te laten uitkeren moet je niet alleen formulieren invullen en opsturen. Je moet ook mensen aan het werk zetten en hen vertellen wat ze moeten doen. Er komt zelfs een chagrijn aan de telefoon, die de klant nog net niet uitscheldt maar snauwerig wel voor dom verklaard. Terwijl enkel de instructies van Aegon zelf door ons opgevolgd zijn. Dit chagrijn geeft zelfs een e-mailadres door, waarin niet eens een @ voorkomt! Amateur! En dan is plots een medewerker, die de aanvraag binnen een paar uur helemaal afgehandeld heeft. Ene Ricardo, een rustig iemand met alle kennis. Er is nog enige hoop.