donderdag 20 april 2023

Dobbelsteen stipjes (tattoo)

Toen ik hem naar de betekenis van de tatoeage op zijn hand vroeg, kreeg ik geen antwoord. Hij lachte alleen. Ik heb die betekenis ook nooit uitgelegd gekregen. Ook niet na zijn overlijden van zijn vrouw. Ze wilde het ook graag weten, maar heeft daar ook nooit een antwoord op gekregen.
Onlangs zag ik tijdens een bezoek aan Lelystad die tatoeage weer. Ook bij een Indo. Maar door de omstandigheden ben ik glad vergeten naar de betekenis te vragen. Het aantal stippen varieert : 3 of 5.
Volgens het internet zijn er verschillende betekenissen. Ze kunnen duiden op aansluiting bij een bende. Maar het kan ook duiden op een aantal kinderen of liefdes of de top drie of vijf van lekker eten enz. De drie stipjes kunnen meestal duiden op de Drie Eenheid; de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. De drie stippen kunnen ook betrekking hebben op een 'wild' leven.
Vijf stippen kunnen duiden op een verblijf in de gevangenis. De vier stippen geven de muren aan, terwijl de middelste stip de persoon voorstelt. Dat zou in dit geval best kunnen kloppen, afgaande op de levensloop van die persoon. Hij was geen crimineel of zo. Hij heeft in krijgsgevangenschap gezeten.
Zelf zou ik een puntkomma als tatoeage kunnen nemen. Dat symbool staat voor mensen die last hebben van depressies. Maar het kan ook betekenen dat je geen punt achter het leven zet, maar doorgaat. Een puntkomma heeft dus twee betekenissen, die wat mij betreft op elkaar aansluiten. We zullen doorgaan.