donderdag 27 april 2023

De crisisvlag wappert


Nog steeds. Voor vandaag, Koningsdag, hang ik zelf de vlag niet uit. Voor mij heeft het Koninklijk Huis afgedaan. Weg ermee. Leve de republiek! Vroeger stond het KH boven de partijen. Tegenwoordig heeft het KH gekozen voor de politiek. De leden trekken zich weinig aan van de regels, die burgers opgelegd worden. Erger, ze zijn aanwezig op bijeenkomsten, waar men onderwerpen bespreekt om onze vrijheden te beperken.
Ik heb ook niets met de jaarlijkse lintjesregen. Velen worden tekort gedaan, omdat zij bescheiden en in stilte bezig zijn; Ongezien en Ongehoord Nederland. Nee, ik heb geen lintje nodig. Ik zou het zelfs weigeren.  "Allemaal flauwekul", zei mijn vader soms. Hij zei dat zelfs over zijn bijzondere onderscheidingen, die hij vanwege zijn rol in de Tweede Wereldoorlog had gekregen. Ik denk dat het te maken had met het feit, dat wat hij wel verdiende hij nooit gekregen heeft.
Wie weet stopt de lintjesregen binnenkort. Vanwege de woke-beweging. Die moeten toch zeker medelijden krijgen met al die mensen, die weliswaar een lintje verdienen, maar hem niet zullen krijgen. Een vorm van discriminatie. Goed, beter, best kan immers niet meer?