zaterdag 15 april 2023

Boomspiegels en een hekje

Het grind in de boomspiegels op het pleintje werd steeds meer aan het zicht onttrokken. Vanwege ongewenst groen. Vanmorgen heb ik een paar boomspiegels groenvrij gemaakt. Ik heb zoveel als mogelijk het groen met wortel en al verwijderd. Af en toe gebruikte ik een oude schroevendraaier om de wortels van het groen wat te lossen. Dat maakte het uit de grond trekken gemakkelijker. Neemt niet weg, dat ik er even zoet mee was. Maar het weer werkte keurig mee.
Er werd later nog aangebeld door een buurtbewoonster. Of ik zin heb om voor haar een hekje te maken. Het materiaal is al geregeld. Ze ging er vanuit, dat het enkel een hekje zou worden. Met de scharnierzijde aan de muur van de schuur. Toen ik een kijkje ging nemen, zag ik dat het hekje zo'n 3 meter lang moest worden. Niet zo handig dus. Ik stelde voor de afstand in tweeën te delen : een schutting en een hekje. Maar toen zei ze, dat ze een laag hekwerkje (40 cm hoog) wilde zonder openslaand hekje. Dusdanig laag, dat ze er gemakkelijk overheen kon stappen.
Zoiets had ik niet eerder voor iemand gedaan. Ik herinnerde haar aan de kliko's en eventueel bezoek. Ze heeft een vriendin die een rollator gebruikt. Die zou dan ook over dat hekje moeten springen.
Ik heb beloofd haar te helpen. Maar dan moet het wel een oplossing zijn, waarvoor ik niet terug hoeft te komen. Er zijn mensen die ideeën eerst uitgewerkt moeten zien en dan pas inzien dat het helemaal geen goed idee is.
Daarom heb de boel maar even bij haar laten bezinken. Toen ik later haar vriendin sprak over dat 'hekje', beloofde ze mij het met de vrouw over te hebben. Ze schijnt goed naar haar te luisteren. Afwachten dus. Kijk, ik weet best wel wat een goede oplossing voor haar zou zijn. Dat is gewoon een stukje lage schutting (plm 1 meter hoog) met een hekje er naast.