dinsdag 18 april 2023

Hekwerk voorbereiden

Jeetje! Ik zweette zowaar peentjes vanmiddag. Op verzoek van een buurtbewoonster ga ik een hekwerkje maken halverwege haar tuin. Het komt tussen een schuurtje en de erfgrens met de buren. Dat gaat om een afstand van nog geen 3 meter. Ze had gezegd dat ze het materiaal al had. Dat klopte weliswaar, maar het lag bij de overbuurvrouw in de tuin. Daar stond een aantal oude schuttingdelen en lagen losse planken en palen. Dus kwam er een uitdaging bij : het beste materiaal selecteren voor deze klus.
Het concept is klaar en goedgekeurd. Het wordt een 90 cm hoog hekwerkje met in het midden een openslaand hek van ongeveer 90 cm breed. Links en rechts komen delen van bijna een meter breed.
Vanmiddag ben ik dus bezig geweest om het benodigde materiaal te sorteren en te versjouwen naar de plek des onheils. Hoewel, ik verwacht niet weer een paal op mijn kop. Ik heb ook vier hardhouten palen (bankirai) moeten sjouwen. Niet alle vier tegelijk hoor. Het ging per twee stuks. Wat een gewicht! En wat ben ik nog sterk! 😅
Morgenochtend ga ik het hout van schroeven en spijkers ontdoen en vier palen in de grond zetten. Meer staat niet op mijn planning. Als het meezit, kan ik altijd nog alvast beginnen met het monteren van de planken. Ik hoef me niet druk te maken en het moet leuk blijven. Dat scheelt.