zaterdag 22 april 2023

Andere homo's?

De anti-homo wet van Uganda heeft tot veel verontwaardiging geleid. Uiteraard zullen boycotmaatregelen komen, want daar zijn ze in het alom 'beschaafde' westen dol op. In Uganda staat in geval van overtreding van de nieuwe wet gevangenisstraf te wachten.
Hongarije probeert jongeren te beschermen tegen de lhbtq+ tsunami. Ook dat is in de ogen van het woke westen verkeerd. Jongeren wil men in het woke westen liever stimuleren om te gaan twijfelen aan hun geaardheid. Alsof jongeren nog niet genoeg psychische problemen hebben, veroorzaakt door vooral uitblijvende opvoeding van de ouders.
Ik vind de homowetten allemaal erg meevallen hoor. Ik houd het op 's lands wijs, 's lands eer. Dat het westen zich weer huichelachtig opstelt, blijkt wel uit het volgende.
De sultan van Brunei, die hechte banden onderhoudt met het Koninklijk Huis, heeft andere opvattingen over homo's. De sultan gaat voor de doodstraf voor homo's enz.! Beatrix c.s. en politiek Nederland vinden dat geen enkel probleem. Men blijft gewoon zaken doen en leuke bezoekjes afleggen.  Hetzelfde geldt voor landen als Saoedi Arabië, Afghanistan, Mauritanië, Nigeria, Sudan, Verenigde Arabische emiraten (met Dubai en Abu Dhabi) en Iran en Jemen. Blijkbaar bevinden zich volgens het beschaafde westen in die landen homo's enz., die de doodstraf verdienen.
Afgezien daarvan onderhoudt het Westen en dus ook Nederland gewone relaties met zo'n 60 landen waar homo's ook vervolgd worden. Daar wonen blijkbaar homo's die niet de doodstraf, maar slechts gevangenisstraf verdienen, net zoals in Uganda. Zelfs Qatar, waar men niet alleen over lijken van arbeidsmigranten gaat is homofobie wettelijk vastgelegd. Misschien komen voetballers daarom niet uit de kast.
Ergo : wat Uganda betreft is weer eens sprake van selectieve verontwaardiging en halfbakken, opgeblazen NOS nieuws.