dinsdag 25 april 2023

Van het Oostfront

De weersomstandigheden in Oekraïne maken het aanvoeren van militair materieel van het Westen naar het front moeilijk. Het beoogde tegenoffensief loopt hierdoor en door gebrek aan militair personeel vertraging op. Naar zeggen zijn Oekraïense militairen de Dnjepr overgestoken. Details zijn onbekend, maar er wordt gesproken over een mogelijk bruggenhoofd voor een tegenoffensief. Al zetten deskundigen vraagtekens achter het moerassig gebied daar.
De situatie aan het oostfront is dermate, dat een eventuele tegenaanval zal kunnen leiden tot omsingeling van Oekraïense troepen. Een aanval op de Krim met raketten is volgens Rusland afgeslagen. Geen van de raketten heeft z'n doel weten te bereiken. Ze zijn in de lucht vernietigd, volgens de Russen.
Rusland heeft zijn modernste tanks ingezet. Het betreft de Armata T-14, die het moet opnemen tegen de veel oudere Leopards die Oekraïne heeft gekregen.
Volgens andere berichten bereidt Polen een leger voor om in Oekraïne te vechten. Het leger zal naast polen ook huurlingen uit andere landen kennen.
Over de hypersonische raketaanval op een Navo bunker in Oekraïne begin vorige maand, wordt door zowel Rusland als Amerika gezwegen. Naar zeggen is daar een aantal NAVO officieren omgekomen.
Volgens militaire deskundigen bereidt Amerika een oorlog voor tegen twee wereldmachten : Rusland en China. Amerika is niet zo zeer bang voor de militaire dreiging van die kant, maar vooral de financiële en economische bedreigingen van die grootmachten.  Amerika's wereldhegemonie wankelt door eigen toedoen, terwijl de invloed van zowel Rusland als China groeit. Steeds meer landen keren zich tegen de Amerikaanse bemoeizieke en gewelddadige politiek. Zelfs Macron durft zich nu, los van de EU, te verzetten. Duitsland is al compleet ineengestort wat te wijten is aan 'die Ampel' regering, die slaafs Amerika volgt. Zelfs de vernietiging van de Nord Stream miljarden door Amerika en daarmee de Duitse economie, accepteert het laffe Duitsland slaafs. De oorlogszuchtige linkse Grünen hebben hun nationaal socialistische kant laten zien. Net zoals 'ons' nationale socialistische D66. Met alle negatieve gevolgen van dien.
Japan heeft een belangrijke knoop doorgehakt : het gaat toch olie van Rusland kopen. Japan wil een stabiele aanvoer van energie en heeft weinig vertrouwen in Amerika. De US dollar wordt steeds meer uitgeschakeld als leidende handelsvaluta. China en Brazilië maken al geen gebruik meer van de US dollar als betaalmiddel. Ook Afrika wil de US dollar niet meer gebruiken. Gezien de relatie tussen de OPEC landen en Rusland in relatie tot Amerika, dreigt ook de oliehandel de dollar los te laten. Nog even en de US dollar is niets meer waard?