dinsdag 18 april 2023

De Zorg ligt op z'n gat

Er zijn mensen die er wel iets mee kunnen die eindelijk wakker geworden zijn. Ze hebben geconstateerd dat het slecht gaat met de Zorg. De Zorg loopt af. Als ik alleen al het beheer zie, dan is het enkel in de vergoedingen sfeer schrappen en de premie verhogen. Als ik die lijn doortrek, betaal ik straks een torenhoge premie en krijg ik niets. De ongebreidelde import van asielzoekers en 'vluchtelingen' dragen ook bij tot de algehele misère. Al die gasten krijgen gratis Zorg, waar wij voor moeten betalen.
De geneeskunde inclusief de farmaceutische industrie varen er wel bij. Maar ja, daarvoor is het Ziekenfonds ook afgeschaft. Men moest en zou aan de gezondheid geld verdienen. Veel geld. Winst maken heeft de echte zorg al decennia geleden verdrongen. De Zorg ligt op sterven. Zo ook menig zorgbehoevende.
Aan een minister, een staatssecretaris en veel ambtenaren hebben ze niet genoeg om de zorg af te breken. Nu moet er iemand bijkomen als 'Gezondheidszorgcommissaris'. Aan de ambtenarenkant is wel uitbreiding mogelijk. De inhoud van de zorg kan niet uitgebreid worden. Integendeel.