woensdag 13 juli 2022

Vliegen

We hebben een keer een buurman naast onze winkel gehad, die illegaal met slachtafval bezig was. Overdag hebben wij daar nooit iemand gezien. Op een bepaald moment begonnen we in de zaak een kadavergeur te ruiken. Die werd alsmaar erger en er verschenen grote bromvliegen.
Klanten vertrokken direct weer, nadat ze onze winkel binnengekomen waren. Toen we weer eens bij de buurman naar binnen wilden kijken, zagen de ramen zwarte van de (kadaver)vliegen!
Al eerder hadden we hier en daar aan de bel getrokken (politie en verhuurder), maar tot dan bleef enige actie uit. Pas toen het zwart zag van de vliegen kwamen zowel de brandweer als de politie en de verhuurder kijken. Men heeft de boel opgeruimd en ontsmet. De huurder bleek dus illegaal slachtafval te verwerken en was al langere tijd niet in de loods geweest. Natuurlijk stonde de mensen die het eerst lieten afweten met hun wijsneuzen voor de camera.
Een stukje geschiedenis waar ik aan herinnerd werd, toen ik gisteren langs een raam liep. Men had een rolgordijn neergelaten. Tussen het gordijn en het raam wemelde het van de vliegen. Het waren wat vreemde beestjes. Ze waren groter dan een fruitvlieg en kleiner dan een gewone vlieg. De woning wordt verhuurd aan vluchtelingen. Zouden het soms Arabische vliegen zijn??
Vliegen doe ik liever zo :