maandag 18 juli 2022

Koel in huis

Het is op dit moment, 20.15 uur nog behoorlijk koel in het huisje. Het is zo'n 22 Celsius en dat zonder de airco te gebruiken. Het is een kwestie van goed anticiperen op de warmte. Toen Fenna en ik vanmorgen de deur uitgingen, overwoog ik nog even of ik een vest zou aantrekken. Ik vond het toen vrij fris. Maar ik heb toch maar stoer gedaan.
Op de eerste etage c.q. zolder is het een stuk warmer. Gelukkig kunnen we die warmte daar boven houden. Beneden hangt een gordijn voor het trapgat. Dat houdt 's winters de warmte beneden en zomers dus boven. We kunnen op zolder twee dankvensters tegenover elkaar open zetten, zodat de warme lucht kan circuleren. Beter dat, dan dat de warme lucht zich naar beneden uitbreidt. En voor de rest is het kalm blijven en je vooral niet druk maken. Er is afgelopen zaterdag voor meerdere dagen boodschappen gedaan. Dus afgezien voor Fenna en eventuele afspraken buiten de deur (zoals naar de garage), hoeven we niet naar buiten. Het is nu niet zo, dat ik meer water drink dan normaal het geval is. Maar misschien komt dat nog.
Slapen is wat mij betreft ook geen probleem. Als het echt te warm zou worden, dan slaap ik het liefst met kleding aan op bed. In korte broek en een T-shirt. Dat vind ik lekkerder dan in mijn nakie onder een dun laken zonder deken. Ook dit mens zit vreemd in elkaar.