zaterdag 23 juli 2022

Trieste berichten

 Als eerste natuurlijk het bericht van de omgeslagen kano, waardoor van een gezin de beide ouders en een dochtertje zijn verdronken. Slechts een dochtertje overleefde het ongeval. Als eerste denk ik dan : "Droegen zij geen zwemvesten?" Maar misschien lag het aan iets anders. Mijn primaire gedacht heeft te maken met het feit, dat ik tegenwoordig veel ouders zie die in mijn ogen op een onverantwoorde wijze bezig zijn met hun kinderen. Zoals ouders die met de telefoon bezig zijn op de fiets met een kindje achterop. Of in de auto op weg naar de basisschool, huis of het winkelcentrum. Ouders die hun kleine kinderen die net kunnen fietsen zonder toezicht op straat laten fietsen. Wat te denken van kinderen die een relatief grote hond uitlaten? Ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als er een of andere loslopende hond zijn/haar hond aanvalt. Dan heb ik het niet eens over het niet opruimen van de poep.
Een vrouw vond het nodig een dolfijn die net gered was even te gaan berijden. Zelf noemt ze het "knuffelen". Volgens mij is dat voor velen een ander woord voor seks hebben. De politie deed een oproep om de vrouw niet meer af te drogen eh zwart te maken. Het voorval deed me denken aan die dikke vrouw die op een liggende pony neerplofte en er later op ging rijden. Ook zij staat voor eeuwig op het internet.
Een onderneemster in Hardenberg stopt met haar drogisterij. Ze is de winkeldiefstallen gepleegd door asielzoekers (vastgelegd op camerabeelden) meer dan zat. Een bijkomende reden van haar besluit is dat aangiftes in haar beleving nauwelijks serieus genomen werden. Ze lijdt jaarlijks een schade van zo'n € 30.000,=. Ik kan me enigszins haar gevoel voorstellen. Ook wij besloten met de winkel te stoppen na twee inbraken en een weinig geïnteresseerd optreden van de politie. Je bent al snel een zeurpiet. Een neveneffect is dat je de pest krijgt aan die gasten. De beide inbraken in onze zaak waren door Marokkanen gepleegd. Dan wordt het lastig om die groep positief te blijven benaderen. We doen ons best.