zondag 31 juli 2022

Het is een oorlog

Veel mensen neigen te vergeten wat een oorlog inhoudt. De media spelen daar op in, door te doen alsof er maar één partij de slechterik is. Omdat wij in het westen wonen, zijn al onze door de politiek en historici benoemde 'vijanden' slechteriken. Het beschaafde westen heeft zelf ook veel oorlogsmisdaden begaan. Tel daarbij op de veroveringen (kolonialisme), de gedwongen bekeringen tot het christelijk geloof en de slavernij. De slavernij zoals die in het voormalig Nederlands-Indië plaatsvond, moet nog onder het vloerkleed vandaan getrokken worden. Maar ja, Indo's zijn niet zo schreeuwerig en nogal 'soedah laat maar' van geest. Daar maakt de overheid graag misbruik van.  Al die slechte zaken zijn erg lang verborgen gehouden. Totdat het internet verscheen met z'n sociale media. Toen grepen ook de verliezers hun kans. Onder hen de miljoenen slachtoffers van de RK kerk.
Op dit moment bombardeert en beschiet een NAVO lidstaat de Koerden, waaronder ook burgers. Wat hoor of lees ik daarover? Niets, want de NAVO is immers een nette organisatie die voor democratie vecht. Ook al kost het anderen het leven. Over de misdaden van de NAVO en/of haar lidstaten hoor ik ook erg weinig. Ze zullen zeker niet in de geschiedenisboeken terechtkomen. Tenzij er te veel ruchtbaarheid aan gegeven wordt. Dan wordt na een fase van ontkenning plots 'een fout' toegegeven. Het valt allemaal onder de indoctrinatie waaraan ook de media hun medewerking verlenen.
De agent die op een 16 jarige schoot zal wel weer vrij gesproken worden. Er zullen allerlei smoezen die leiden tot vrijspraak opgedist worden. Zo blijft het blazoen vrij van smet. Want ook op individueel niveau worden misdaden begaan door vertegenwoordigers van de overheden verdoezeld of ontkend. Want ook op het laagste niveau is het gewoon oorlog.
Zelensky roept inwoners van de Donbas op te vertrekken en doet hen schone beloftes. Veel inwoners zijn al vertrokken. De meesten naar Rusland (al voor de invasie op aanbod van Rusland)) vanwege hun pro-Russische gevoelens. De mensen die gebleven zijn willen niet weg. Vaak juist niet naar het westen, dat hen al 8 jaar bombardeert en beschiet (video). Het nieuws doet voorkomen alsof Zelensky zo'n aardige man is, die de slachtoffers graag tegemoet wil komen en wil beschermen. Wat een hypocrisie. Wat de achtergebleven inwoners van de Donbas van de oproep van Zelensky vinden, komt niet in het nieuws. Zelensky heeft velen laten oppakken, heeft de oppositie uitgeschakeld en veel media verboden. 


Wij willen niet weg, de Russen zijn onze vrienden.