donderdag 14 juli 2022

Achterbankhoezen plaatsen

Vanmorgen ben ik nog even bezig geweest met de stoelhoezen voor de Matrix. Op de verpakking staat weliswaar leuk dat ze geschikt zijn voor de Hyundai Matrix, maar dus ook voor een hele ris andere auto's. Ergo : ze zijn min of meer standaard. Vanmorgen ben ik met de achterbank verder gegaan. Ik heb de drie hoofdsteunen geplaatst. Ik moest daarvoor speciale doorvoeren gebruiken. Een dop met gat en een ring, die ik in elkaar moest drukken. De dop bovenop de stof van de rugleuning hoes en de ring eronder. Daarna heb ik het overtollige stof dat het gat afsloot met een soldeerbout open gebrand. Op die manier kan de (nylon) stof niet gaan rafelen.
De bevestigingen van de veiligheidsgordels van de bank heb ik onder de hoes vandaan gehaald door de stof in te knippen. De randen heb ik met de soldeerbout behandeld tegen rafelen.
Voor de extra riem in het midden heb ik ook een gat gemaakt met de soldeerbout. Nu alle hoezen geplaatst zijn, kan ik niet echt zeggen dat ik tevreden ben. Echt strak zit de hoes van het zitgedeelte niet. Dat komt vanwege de constructie met scharnieren, hendels en beugels. Maar voorlopig zitten de hoezen wat mij betreft goed.