dinsdag 26 juli 2022

Op de knieën

Na de uitverkoop van ons militair materieel vanwege Oekraïne, is Defensie begonnen met het terughalen van afgeschreven materieel uit musea. Wat denk je? Krijgt de dieplader met een oude tank erop een ongeluk. Een klapband, want er is geen geld om tijdig banden te vervangen. Gevolg : ook nog een onbruikbare dieplader. Geef Rusland maar de schuld.
Heb je ook familie en/of kennissen die graag naderen plagen of zelfs pesten? Zijn er onder hen ook die woest worden als ze zelf een gepest worden? Ja hè. Ik moest daaraan denken  toen Ursula von der Leyen zich namens de EU over Rusland beklaagde, vanwege het dichtdraaien van de gaskraan. Ursula heeft heel lang Rusland gepest en nu Rusland Ursula pest, wordt ze boos. Kinderachtig hoor.
Straks gaan we weer naar het badhuis. Met de mobiele telefoon als toegangsbewijs. Daarop wordt bijgehouden of je soms die week al eens eerder geweest bent. Zo ja, dan kom er niet in, want 1x 5 minuten douchen in de week is het rantsoen. De gasmeter wordt ingesteld op rantsoenering. 's Winters krijgen een paar kuub meer dan gedurende de overige seizoenen. Ja, we gaan weer terug in de tijd. De EU brengt Rusland ons op de knieën. 
Ulaanbaatar is de koudste hoofdstad van de wereld. De stad kent meer dan 3 miljoen inwoners. Alleen al in de hoofdstad van Mongolië branden dagelijks miljoenen kachels op..... steenkool. En wij hier in ons landje hard werken aan het verbeteren van het klimaat. Het zelfde klimaat wordt thans verziekt door de vele bosbranden. Op veel plaatsen is het een bijna gewoon gebeuren geworden. Niemand komt op het idee om bijvoorbeeld kale zones aan te leggen, om het risico op verbranding van bossen te verkleinen. Met gewoon boerenverstand kan men ook heel veel bereiken. Wat deze boer doet met zijn brandend graanveld, zouden ze ook met bossen moeten doen. Maar dan wel vooraf.