zaterdag 16 juli 2022

Net een sollicitatiebrief

Van de verkochte Ducato had ik nog een werkplaatshandboek liggen. Het is een Duitstalig exemplaar (ach so) en daar hadden de Marokkaanse kopers geen interesse in vanwege de taal. Vaak kennen Marokkanen wel Frans. Ik weet dat veel Turken wel de Duitse taal machtig zijn. Maar die rijden meestal in een Mercedes.  Ik besloot het boek via een verkoopsite van de hand te doen.
Nadat zo'n 14 geïnteresseerden de advertentie bekeken hadden, kreeg ik een berichtje van iemand die het boek wilde kopen. Omdat veel mensen zo'n site gebruiken om hun frustraties even te laten gaan, let ik in eerste instantie op de geïnteresseerde. Dat doe ik o.a. ook aan de hand van zijn/haar schrijfwijze en taalgebruik. Het geeft mij een indicatie van de persoon in kwestie. Zo'n bericht is net een sollicitatiebriefje voor mij. Als het kan zoek ik aanvullende informatie op sociale media. Op de manier heb ik al in eerdere situaties geïnteresseerden afgewezen. Vanwege hun taalgebruik, dubieuze bezigheden en/of anonieme profielen. Met hen doe ik liever geen zaken. Neemt niet weg dat ik me toch soms vergis. Zo was er een keer een mevrouw met een kapsalon in Tilburg en profielen op sociale media, die een gebruikte cv ketel wilde kopen. Ze heeft telefonisch tot zo'n 5 minuten voor haar aankomst mij geregeld op de hoogte gehouden van haar reis van Tilburg naar Dronten. Maar ze is nooit aangekomen en heeft nooit meer gereageerd. Ik weet natuurlijk niet in hoeverre iemand anders misbruik gemaakt heeft van haar profiel en dat het iemand anders was; een catfish. Dat zou ook nog kunnen. Hoe dan ook, daar ben ik dus ingetrapt. Gelukkig is de loods niet echt ver van hier. Op mijn e-bike ben ik daar binnen een kwartier. En ach, lichaamsbeweging is niet slecht voor mij.
De meneer die het boek wilde kopen heeft zich keurig aan de afspraken en procedure gehouden. Net als ik. Hij reageerde heel tevreden over de snelle en correcte afhandeling en de communicatie. Ik wacht nu nog op een bevestiging van hem van een goede ontvangst van het boek.