donderdag 21 juli 2022

Klagende asielzoekers

Er zijn AZC bewoners, die zich beklagen over het toenemend aantal negatieve berichten in de media over de overlast die zij veroorzaken. Ze vinden het niet correct dat dergelijke berichten in de media komen. Ze zien liever dat de daders aangepakt worden. "Ze stelen ook van ons!", is een aanvullende klacht.
Tja, zolang de overheid doet alsof z'n neus bloedt, dan moeten de problemen maar op een andere manier bekendgemaakt worden. Hier in Kampen hebben gedupeerden / slachtoffers van AZC bewoners ook heel lang hun mond moeten houden. Driekwart van de diefstallen is door AZC bewoners gepleegd. Toch biedt de gemeente Kampen ruimte aan meer 'asielzoekers'.  Als de AZC 's ontdaan zouden worden van criminelen, gelukszoekers en kansloze avonturiers, dan kunnen een aantal AZC 's gesloten worden.
Ze vinden het plots erg dat veel van hen in de buitenlucht moeten slapen. Dat hebben ze op hun trip naar hier ook geregeld moeten doen. Daar hebben ze voor gekozen. Ze zijn wel voor een paar duizend euro in een rubberbootje gaan varen en niet op de cruiseschip. Nee, dat tochtje krijgen ze nu van dit kabinet aangeboden, inclusief verblijf en helemaal gratis. Straks liggen zwaar vervuilende luxe ingerichte cruiseschepen voor onze kust met daarop ongewenst volk, dat veel belastinggeld kost. Je wilt niet weten hoe zo'n schip er straks van binnen uitziet en hoeveel rommel er straks in zee verdwijnt. 
Helaas hebben we hier met de vluchtelingen niet zulke goede ervaringen als het om integratie gaat. Hier wonen inmiddels vier gezinnen in de buurt. Ze zoeken elkaar op, ondanks dat van onze kant en van de kant van andere Nederlandse bewoners diverse keren hulp verstrekt is. Ze praten liever met land- en/of cultuurgenoten dan met Nederlanders. Jammer.