donderdag 14 juli 2022

Parkeren

 Het blijft voor veel automobilisten een lastige handeling : goed parkeren. Vanmorgen ging ik na wat geklus aan de Matrix bij de loods, op weg naar huis een boodschap doen. Ik heb de auto speciaal op een deel van de parkeerruimte tegenover het winkelcentrum geparkeerd. Zo is de kans op parkeerschade minimaal. Toen ik op weg naar de winkel nog even achterom keek. zag ik een grijs autootje wat zielig alleen op dat deel van de parkeerplaats staan.
Toen ik na zo'n 15 minuten weer terugkeerde, zag ik dat de Matrix gezelschap had gekregen van een eveneens zilvergrijze Renault. Wat denk je? In die zee van parkeerruimte is de Renault scheef in het vak naast de Matrix geparkeerd. Dusdanig, dat de achterkant bijna de kont van de Matrix raakte. Voor alle zekerheid heb ik de auto even gecontroleerd op eventuele schade. Maar die was er gelukkig niet.
Ik probeerde me in de gedachtegang van de Renault rijder te verplaatsen. Ik vroeg me af, waarom iemand per se zijn/haar auto naast de enige auto op dat deel van het terrein wil parkeren en waarom dan ook nog zo scheef? Iemand die niet tegen alleen zijn kan en fysiek ingesteld is?