maandag 11 juli 2022

Ruimteoorlog?

Zelensky heeft een handjevol ambassadeurs teruggeroepen. Het zal wel te maken hebben met onvrede over de houding van de betreffende landen inzake de oorlog. Er zijn berichten dat het Oekraïens leger tijdens een aftocht woningen e.d. beschiet. Men wil de indruk wekken dat het aanvallen van Russen zouden zijn. Over het optreden van het Oekraïens leger zijn al eerder soortgelijke klachten geuit door inwoners.
Nog even en dan vindt er in de ruimte ook een oorlog plaats. Het zal mij niets verbazen wanneer Rusland de satellieten die boven het oorlogsgebied en/of Rusland hangen binnen afzienbare tijd zal vernietigen. Vergelijk het maar met een drone die boven je tuin of huis hangt en waarmee de eigenaar jou kan bespieden.
Op die manier houden wereldmachten elkaar in de gaten. Alleen als zo'n spionagesatelliet iets ziet wat de eigenaar niet gelegen komt, zoals de aanval op vlucht MH17, werkt ie plots niet. Volgens de eigenaar.
Volgens deskundigen zal Rusland gebruikmaken van lasersystemen om de spionagesatellieten te vernietigen. Het Russisch project staat bekend onder de naam Kalina. Zo'n project kost veel geld. Maar dat is in het corrupte Oekraïne volop aanwezig. Zoals o.a. bij de voormalige minister president van Oekraïne :