zondag 24 juli 2022

Oranje Leeuwinnen verliezen

 Op grond van de prestaties vanaf de aanloop naar het EK tot de wedstrijd tegen de Françaises (bijna alle wedstrijden met hangen en wurgen een resultaat behaald), besloot ik gisterochtend toch maar gebruik te maken van de aanbieding voor goedkoper benzine tanken. Dat kan telkens wanneer Oranje (mannen of vrouwen) voetbalt. Ik verwachtte gezien het eerder vertoonde spel niet dat de Leeuwinnen een ronde verder zouden komen. Daarvoor is het niveau te ontoereikend. De dames vormden op het veld niet echt een team. De meiden konden elkaar in het veld nauwelijks vinden; heel veel slechte ballen. Ik zag ook heel veel gebrek aan techniek, zoals een bal onder controle brengen en passen. Wat coach Parsons wel zag, vanaf de aanloop naar het EK een alsmaar beter spelend Oranje, heb ik geen moment gezien. Maar ja, ik ben geen coach maar een toeschouwer die vertelt wat ie gezien heeft.
Het enige prachtige wat ik tijdens het EK zag was de keeper van Oranje, invaller Daphne van Domselaar (FC Twente). Ze is voor mij de ster van het EK. Wat kan die meid keepen zeg. Geweldig! Ik zie haar veel liever onder de lat dan de PSV doelvrouwe Van Veenendaal. Die zie ik te vaak fouten maken, zowel in de competitie als in Oranje, en laat zich wel verleiden tot gepingel achterin. Ik vind het logisch dat Daphne op grond van haar keeperswerk voor (landskampioen) Twente voor Oranje geselecteerd is. Daphne deed gelukkig niet mee aan de pingel-trend van doelverdedigers en hield Oranje lang overeind. Ze deed Van Veenendaal verbleken. Het niet stoppen van een penalty (ze raakte de bal wel!) vind ik geen issue.
Van der Gragt vond ik ook sterk spelen. Ze zou de verdediging van Oranje moeten organiseren. Want die liet geregeld steken vallen.