vrijdag 8 juli 2022

Nieuws

* Oud premier Abe van Japan is neergeschoten. Volgens het nieuws is het een aanval op de democratie. Ik weet het niet, hoor. Ik weet de reden van de aanval niet en ik weet ook niet wat meneer Abe in zijn vrije tijd doet. In hoge kringen worden ook rare en nare spelletjes gespeeld. Maar ondanks het ontbreken van al die informatie is het voor de MSM weer een gelegenheid om politici in bescherming te nemen. Hoe noemt de MSM de aanvallen op onschuldige burgers door criminelen en/of de politiek eigenlijk? Daar heb ik nog niets van gelezen of gehoord. Ik noem ze misdaden tegen de menselijkheid. Maar die uitleg ben ik in de MSM nog niet tegengekomen. Laat onverlet, dat iemand zomaar neerschieten misdadig is. Al geef ik toe, dat ik er minder moeite heb wanneer het slachtoffer een crimineel is.
* Meneer Poetin legde in een toespraak even uit hoe hij / Rusland de speciale operatie in Oekraïne ziet. Wat mij betreft heeft hij gelijk als hij stelt, dat Oekraïne door het Westen / Amerika misbruikt wordt om oorlog te voeren tegen Rusland. Ik weet ook, dat Rusland niet eens militair gezien echt zwaar ingezet heeft. Zelensky had de oostelijke provincies moeten loslaten in plaats van ze dagelijks te bestoken met raketten en bommen. Na de val van de Sovjet Unie, zijn delen van de Unie zelfstandig geworden, andere bij Rusland gebleven. Daarna zijn er nog wat veranderingen geweest : alsnog los van Rusland en toch maar weer terug naar Rusland. In Oekraïne speelt dit vooral na de coupe van 2014 die door de EU en Amerika gesteund werd. Na de coup werd alles wat enigszins gerelateerd was aan Rusland verboden. Dat heeft kwaad bloed gezet bij de pro-Russische inwoners. Volgens niet-Russische deskundigen heeft Oekraïne al de helft van zijn leger en materieel verloren. Het sturen van meer en/of zwaarder wapentuig zal eerder de verliezen aan Oekraïense kant doen toenemen. Het westen moet stoppen met de leveranties en Zelensky en Poetin bewegen om de tafel te gaan zitten. Dat kan veel ellende besparen. Vooral ons.
Men opteert om mensen te vaccineren tegen apenpokken en ook weer tegen corona. Na de reguliere antigriepprik, volgen dus nog meer prikken. Er wordt, dankzij de politiek, weer grof verdiend door de farmaceutische industrie. Voor mij geen extra prikken dus. Ik laat gewoon de natuur zijn werk doen.
Er wordt bericht over microplastic in onze etenswaren en lijven. Dat is geen nieuws hoor. Dat is een oude microplastic koe uit de sloot halen. Zou zo'n bericht niet bedoeld zijn om de boeren nog verder zwart te maken? De MSM probeert dagelijks mij aan te sturen c.q. te indoctrineren. Hoe dan ook, vanavond ligt er weer gewoon vlees op mijn bordje en ik blijf achter de boeren staan. Al heel lang geleden werd gewaarschuwd voor dit verschijnsel. Door wappies.
* Er zijn nog te veel mensen, die niet inzien dat overal waar Amerika opduikt er oorlogsellende ontstaat. Met relatief weinig verliezen aan Amerikaanse kant. De VS laat het vuile werk opknappen door zijn hoeren vriendjes. De oorlog in Oekraïne is voor de VS een mooie gelegenheid zijn militaire grip op Europa te verstevigen. Het gaat de VS niet zozeer om Rusland. En in dat streven mogen landen als Engeland, Duitsland en Frankrijk het vuile werk doen, maar niet zo machtig worden dat ze de VS uit Europa gooien. Hetzelfde geldt voor Japan. Het land heeft al een groot, modern leger en wil dat nog verder uitbreiden. Interessant voor de VS vanwege de dreiging van China en Noord Korea. Maar Amerika wil de macht in Azië blijven behouden en niet afstaan aan Japan. In Zuid Amerika is vooral China erg actief. Tot ergernis van de VS.
Al die NAVO troepen zeggen mij overigens weinig. Wat kan één Russische atoombom aanrichten? Rusland beschikt over supersonisch wapentuig dat (nog) niet onderschept kan worden door westerse afweersystemen.
* Ook in de poolstreken wordt gevochten :